Buttons

Waarvoor gebruik ik dit?

Buttons ook wel knoppen bevatten een label en een link. Button is een los component, die je voornamelijk terug vindt bij andere componenten. Een button is automatisch conform de huisstijl. Je hebt wel de vrijheid om zelf te bepalen welke kleur uit de huisstijl gekozen wordt. Verder heb je de keuze om een icon toe te voegen, of om meerdere buttons toe te voegen. Dit component zal je vaak gebruiken, en zal óók in nieuwe componenten toegevoegd worden.

Een voorbeeld

Niet elke bezoeker leest alle tekst. Gebruik buttons na een tekst om de bezoeker te sturen naar een actie. Heb je een tekst geschreven over cursus. Verwijs dan met een opvallende button naar waar zij zich kunnen inschrijven voor een cursus. Zorg dat als je meerdere buttons gebruikt dat er maximaal één een ‘accent’ kleur meekrijgt. Zo stuur je de bezoeker naar een specifieke actie, bepaal daarin prioritering. 

Op https://material.io/resources/icons/?style=baseline staat een overzicht van icons die je kan gebruiken. Voeg een pijl toe aan een button om interactie aan te sporen. Zorg dat je hier één lijn in hebt – dus óf voor het label, óf na het label.

Let op: de ‘circle’ optie werkt alleen als je géén text toevoegt, deze is puur bedoeld voor icons

Component variaties

Buttons

Rounded buttons

Sizes

Text links